Varför gör vi det vi gör?

Varför gör vi det vi gör? Varför gör du det du gör?

Ibland upplever vi livet som att ”det” eller snarare vi bara springer på. Livet kanske känns som ett ekorrhjul och vi vet kanske inte varför vi gör det vi gör. Då kan det vara en tydlig signal till mig, dig och en organisation att ta reda på det.

Svaret till frågan VARFÖR innehåller idéen (affärsidéen), passionen och våra drivkrafter. Drivkrafter som passionerna som gör att vi mår bra, i livet eller i en organisation. Alltför ofta upplever vi att ”det snurrar bara på” och vi vet inte svaret eller förtränger och glömmer bort det på resan vi är i.

När vi inte vet passionen och drivkraften så ökar risken för att vi bränner ut oss, individerna i organisationen. Det genomförs en massa studier och forskning inom området. Alla verkar komma till samma svar. Att veta sitt eget varför skapar en ”må bra” känsla i kroppen. När vi, för oss själva, vet VARFÖR vi gör det vi gör så känns det mer kul än belastande. Ord  Meningsfullt i kombination med Värdefullt blir klara och är svaret på frågan varför man gör det man gör.

Jobba hårt för något vi inte frågor oss själva om det betyder något kallas stress. Jobba hårt för något vi tror av hela vårt hjärta på, kallas passion.

Vilken är din passion i livet som ger dig svaret på Varför?
Vilken är er passion i er organisation som svarar på frågan Varför ni gör det ni gör?

Om du inte vet svaret så är det en tydlig signal att; Det är bra att göra det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =